Müslümanlar Binlerce Kişiyi Öldürdü/Moslems Slay By Thousands, Lewiston Morning Tribune 21 Nis 1909/21.04.1909

Lewiston Morning Tribune 21 Nis 1909

 

MÜSLÜMANLAR BİNLERCE KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

TÜRKLERİN DİNİ SALDIRISINDA 20.000 YA DA 30.000 KURBAN VAR

ERMENİLER YOK EDİLİYOR

Antakya’da Hıristiyan Yardımcı Misyoner Elçisi Öldürüldü.

Beyrut, Asya Türkiye, 24 Nisan- Ölçülü bir tahmin, Adana vilayetindeki Ermeni katliamlarında öldürülenlerin sayısının 20.000 ila 30.000 arasında olduğunu söylüyor.

Adana kasabasında 100’den fazla kız çocuğu kayıp. Yirmi bir yerli papazın öldürüldüğü biliniyor. Ölümleri bildirilenlerden başka Amerikan misyonerlerinin de öldürülmüş olabileceğinden korkuluyor.

Adana ve Tarsus’ta 15.000, Mersin’de ise beş bin mülteci var. Maraş ve Aynıtab sakin, ancak Hacın’daki koşullar kritikleşiyor.

İki gün önce İstanbul’a çağrı gönderen Amerikan misyoneri Bayan Lambert tarafından yardım için gönderilen bir elçi sokaklarda öldürüldü. İkinci bir elçi, bir asker tarafından vuruldu. Vals, Amerikalıların güvenliği konusunda güvence verdi. Alexandrette’deki koşullar değişmedi. Beilan ve Dörtyol direniyor. Latkaia’dan yardım çağrısı yapıldı, çünkü kalabalıklar oraya yaklaşıyor ve Amerikan malları tehdit altında.

Antakya sessiz, o kasabada Ermeni kalmadı. Bu gece Beyrut’ta hiçbir karışıklık yaşanmadı.

Alexandrette çevresindeki  fanatik Hıristiyan karşıtı ayaklanmanın ilerlemesiyle ilgili son bilgilere göre, Kessab Ermeni köyü yakıldı ve orada birçok kişi öldürüldü. Kessab’ın kadınları ve çocukları çevredeki dağlara kaçtı. açlık ve sefalet içindeler

Kıyı şeridinin her yerinde acilen yardıma ihtiyaç var. Alexandretta’nın güneyinde kısa bir mesafede bulunan Beilan’daki durum kritik.

Müslüman şefi Vekil Arsian’ın babası olan Druss kabilesiyle beraber Beyrut’ta toplanıyor. Bu kabile üyeleri Lasonon’dan geliyor. Güçlerini yoğunlaştırdılar ve büyük sayılar halinde kasabalara yerleşiyorlar.

31 Temmuz 2024

İlgili Terimler :

Instagram'da Bizi Takip Edebilirsiniz...

Bizimle ilgili tüm haber ve gelişmelerden haberdar olmak için Instagram’da takip edebilirsiniz.
@antakyatarihi.com.tr

İLETİŞİM: 0538 955 2706

MAİL bilgi@antakyatarihi.com.tr

ADRES: Antakya - Hatay